Nu slutar Vi hänga och hänga ut någon!

Idag är det svarta rubriker om Patric Larsson sportchef i Karlskrona HK. Anledningen är att han varit berusad under KHK kryssen som avverkades gångna helgen.

Visst är det så att idrott och alkohol inte hör ihop och går hand i hand. Men om spelare, supportrar, ledningen och sponsorer åker iväg på en KHK Kryssning till Polen en fredag till lördag, då behöver man inte vara Einstein eller raketforskare för att inse att det kommer tömmas ett glas eller två. Det ingår liksom i hela konceptet med en kryssning.

Undertecknad var själv med på den aktuella kryssningen och jag känner inte alls igen beskrivningen av alla historier man hör som sportchefen utfört.
Jag tycker tvärtom att det var en mycket trevlig tillställning som arrangerades av KHK.
Jag erkänner utan omsvep att jag knäckte både öl, drinkar och snaps till maten.
Hand upp på Er som var med på kryssen och inte inmundigade några alkoholhaltiga drycker.
De är lätträknade…

Varför blir det då svarta rubriker och timeout från jobbet?
Svaret är förstås för att Patric råkade få några glas för mycket innanför västen och är sportchef i klubben.
Några glas för mycket har nog de flesta fått i sig både en och två gånger, om vi ska vara ärliga och med handen på hjärtat.
Däremot blir det förstås opassande när man representerar klubben. Hade han varit på en privat kryssning, ja då hade absolut ingenting hänt. Men nu är det andra regler som gäller.

Jag tycker ändå att det finns många anledningar att dra i handbromsen och inte döma Larsson för hårt. Det är ju inte så att han slagits eller betett sig illa. Han har varit för dragen helt enkelt.
Det finns också en historia som han bär med sig. Nyligen var Patric med om en familjetragedi som säkert alla känner till, då hans fru alldeles för tidigt gick bort.
Självklart har han en stor sorg inombords och då är det lätt att det blir fel när man fått i sig några glas. Verklighetsflykten gör att man gärna svingar några bägare extra. Sedan är det svårt att sätta stopp.

Tragedier kan drabba vem som helst av oss. Hur vi agerar då står skrivet i stjärnorna.
En sak är däremot säker. Oavsett namn eller titel behöver man då stödet från personer runt omkring sig. Glöm aldrig det!

Så nu visar Vi att det är Vi som är KHK och backar upp Patric!

Larsson har fått sig en rejäl smäll och lärt sig en grym läxa. Nu är det bara att borsta av snön och grotta ner sig i hockeyn igen.

Kom snart tillbaka Patric!

Nu laddar Vi för säsongen 17/18!

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren