Utan att ha sett matchen…

Ikväll spelade KHK träningsmatch hemma mot Malmö Redhawks. Man blev skalperade av rödhökarna då matchen slutade 1-7. Matchen var slut redan efter första perioden då Malmö hade en 0-4 ledning. Då jag har övernattning med klassen såg jag bara tillställningen sporadiskt på mobilen.

Trots detta vågar jag lova att det INTE är kris eller katastrof på något sätt. Det var en träningsmatch. Man ställdes mot ett motstånd som har matchtempo i kroppen. Malmö har matchats i CHL och det ger förstås en enorm fördel. När lagen möts i serien kommer det inte alls se ut som idag. Som ni vet är också träningsmatcher just träning.

Alla minns väl när KHK gick upp i HA. Då imponerade man stort på försäsongen. När allvaret började gick det käpprätt åt skogen. Toksist i tabellen blev läget. Så sitt lugn i båten. Träningsmatcher säger ingenting.

Efter segern mot Linköping så jag: ”Hoppas inte KHK vinner återstående träningsmatcher.” Försäsong ger inte några poäng.

Däremot är jag övertygad om att förlusten var en nyttig väckarklocka. Nu vet läget att man måste steppa upp.

Vi fortsätter ladda för SHL säsongen!

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren