Betyg på spelarna och laget inför säsongen 18/19

KHK har nu sitt lagbygge klart inför säsongen 18/19. Det tillkommer två spännande spelare till och dessa betygssätts när de presenterats.

Jag tänkte att Vi skulle gå igenom laget lagdel för lagdel. Varje spelare kommer betygsättas på en skala från 1 till 5 ekoxar. Det blir också en slutkommentar på lagbygget.

Betygen har satts på min uppfattning om spelarna, en hel del efterforskningar och samtal med olika personer i hockeyvärlden.

1 Ekoxe = Stabil division 1 spelare som behöver utvecklas ytterligare. Har en del att bevisa.

2 Ekoxar = Här finns potential att bygga vidare på. Håller redan nu HockeyAllsvensk nivå.

3 Ekoxar= Stabil HA pjäs som gör sitt jobb varje dag. Trygg pjäs i lagbygget.

4 Ekoxar= Klasspelare som är på väg mot SHL. Bärande spelare under säsongen.

5 Ekoxar= SHL klass! Är bara på besök i HA. Attraktion i serien!

Karlskrona HK säsongen 18/19

Målvakter:

Robin Johansson

Kommentar: Robin var uttalad förstakeeper i Troja förra säsongen. Svarade där för ett tryggt målvaktsspel. Tog det han skulle ta, samtidigt som han gjorde många spektakulära räddningar under säsongen och blev en publikfavorit. Räddningsprocent på 91,4 i ett bottenlag som åker ur talar sitt tydliga språk. Trojasupportrarna ville ha honom kvar till vilket pris som helst. Det säger mycket. Robin är snart 23 år gammal och är under stadig utveckling. Ska bli mycket intressant att se under Timos ledning.

Betyg: Det kan inte bli annat än 4 ekoxar. Kommer helt klart att tillhöra toppskiktet av målvakter i HA och här finns potential att höja betyget.

Arvid Holm

Kommentar: Arvid är inne på sitt tjugonde levnadsår och har alla verktygen för att på sikt bli en stormålvakt. Han är välväxt med sina 193 cm i strumplästen och 97 kilo på vågen. Trots sin storlek är Arvid mycket snabb i sina förflyttningar. Det här är en modern målvakt som tävlar varje dag för att bli bättre. Visade härlig klass i J20 Superelit förra säsongen. Arvid har ännu inte gjort någon match på seniornivå och går nu rakt in i HA. Spännande!

Betyg: Med tanke på orutinen så hamnar utgångsbetyget på 2 starka ekoxar. Här finns potential att klättra upp flera pinnhål på betygsskalan under säsongen.

 

Backar:

Josef Ingman

Kommentar: Josef är 23 år gammal och är på väg uppåt i karriären. Kommer nu göra sin första säsong i HA. Det här rör sig om en välskolad back som fostrats i Modo. Visade redan i tidiga år talang och representerade Ångermanland i TV-pucken. Har spelat senaste två säsongerna i Kallinge. Ifjol gjorde den spelskickliga backen 47 poäng på 40 matcher!

Betyg: Saknar rutin från HockeyAllsvenskan, men visade med besked i Kallinge att han är mogen för att fortsätta karriären uppåt. Josef kommer växa under säsongen och inleder på betyget 3.

August Nilsson

Kommentar: Det är är ett extremt spännande nyförvärv från Växjö Lakers. Nittonåringen är hela 189 cm lång och väger nästan 90 pannor. Han är en välskolad back. August var en mycket viktig pjäs i Lakers J20 SuperElit lag och svarade där för 27 poäng på 41 matcher i grundserien. I slutspelet blev det sedan ytterligare 6 poäng från hans klubba på 8 matcher. August fick under säsongen också spela 2 CHL matcher och 9 SHL kamper. Han fick då mycket speltid och hyllades för sitt mogna spel. Nilsson fick även göra 3 matcher med Småkronorna.

Betyg: Jag ger utan att tveka August 4 ekoxar som utgångsbetyg. Det här är en back som kan bli hur bra som helst. Allt talar för att betyget höjs under säsongen.

Mikael Kurki

Kommentar: Nu är 31 åringen tillbaka i fadershuset. Oj, vad Mikael har längtat tillbaka! Som säkert alla vet har Kurki spelar tre säsonger med KHK i HA. Efter att han fick lämna Karlskrona har han spelat en säsong i finska KooKoo och två säsonger i KRIF. Hela tiden har han haft en längtan att få återvända till KHK. Jag törs lova att det INTE finns någon mer laddad spelare än Kurki i hela hockeyvärlden inför denna återkomst. Kommer bli enormt viktig i lagbygget.

Betyg: Kurki kommer vara en stor lagpappa och den uppgiften kommer han att ta på största allvar. Mikael kommer att leda truppen varje dag på isen och hans rutin är ovärderlig. Han vet vad som krävs på denna nivån. Han inleder på en stark 3.

Daniel Norbe

Kommentar: Daniel Norbe som snart fyller 23 år. Den här grabben har spelat mycket juniorhockey i Växjö, innan han värvades till HV71. Efter en finfin säsong i deras J20-SuperElit lag, kom Tingsryd och lockade honom till spel i HA. De tre senaste säsongerna har Daniel huserat i de småländska skogarna. Senaste säsongen gjorde han 20 poäng på 52 matcher och var då Tingsryds bästa back.

Betyg: Daniel är nu etablerad i HA och är fortfarande under stor utveckling. Kommer att betyda massor i laget och vet vad som väntar på denna nivån. Är mycket nära 4 Ekoxar, men får starta på 3 Ekoxar med plus-tecken. Spelar antagligen upp betyget under säsongen.

Joseph Berger

Kommentar: Joseph hämtas från Frölunda och det här är en ung 18-årig back. Trots sin ringa ålder spelade Joseph 44 matcher med Frölunda J20 i SuperElit gångna säsongen. Är en stor talang och ett framtidsnamn.

Betyg: Joseph är som han säger själv en modern tvåväggsback. Har inte spelat på seniornivå tidigare. Han har otroligt mycket hockey i sig och kommer utvecklas enormt under säsongen. Är först och främst tänkt som sjundeback och kommer lira mycket i J20. Får 2 ekoxar på sin stora talang.

Drew Paris

Kommentar: Den 30 åriga kanadensaren är ingen pjäs man flyttar på i första taget. Är 193 cm lång och väger 100 pannor. Säsongen 15/16 värvades Drew av en viss Patric Larsson till Tingsryd. Blev då en stor succé. Svarade för 26 poäng på 47 matcher och var inblandad i det mesta. Paris har ett skott som är få förunnat. Skjuter som en häst sparkar.

Betyg: Drew Paris kommer att bära backsidan i KHK. Räkna med att han finns på isen ofta och garanterat i varje powerplay. Betyget är 4 glada ekoxar.

 

Forwads:

Austin Farley

Kommentar: Här har KHK fått in en spelare med attityd. Amerikanen som fyller 25 år i november är ingen stor pjäs med sina 177 cm. Han är däremot en riktig poänggörare. Det har han också visat under hela sin karriär. Förra säsongen huserade han i Björklöven och svarade där för 33 poäng på 43 matcher. Kommer att stå upp för laget och här förväntar Vi oss mycket varje dag.

Betyg: Austin har visat att han är en HA spelare av hög klass. Kommer att trivas som fisken i vattnet bland alla ungtuppar. 4 ekoxar delas ut.

Jörgen Karterud 

Kommentar: Den norska 25-åriga gutten har gjort 25 landskamper för sitt hemland och till detta kan läggas många juniorkamper i landslagsdressen. Han har tidigare i karriären gjort 12 SHL matcher med Linköping. Jörgen är en pålitlig poängplockare som närmast kommer från Västervik. Är i KHK för att ta ytterligare kliv i sin utveckling.

Betyg: Jörgen vet spelreglerna i HA. Han kommer dra med sig alla ungtuppar i laget. Är här med rätta höga förväntningar på sig och startar med betyget 4 Ekoxar.

Johan Schreiber

Kommentar: Tjugoåringen från Värmland har redan 19 matcher i HA på sitt CV. Johan är en poänproducerande spelare som nu får chansen i A-laget efter succén i J20 SuperElit förra säsongen. Gjorde då imponerande 43 poäng på 37 matcher. Är hungrig och vill vidare i karriären.

Betyg: Johan får trots sin orutin betyget 3 Ekoxar. Den här killen har ett underbart spelsinne och näsa för målet. Om han lyckas lägga på sig några kilo muskler under sommarträningen kan han bli vassare än förväntat.

Axel Sundberg

Kommentar: Den snart 20-åriga killen har fått en stor del av sin hockeyfostran i Timrå. Förra säsongen tillhörde Axel Växjö Lakers och var där en av de bärande spelarna i deras J20 SuperElit lag. Svarade då för 36 poäng på 37 matcher. Han fick även 3 matcher i SHL. Axel vill inte stanna länge i HA. Han vill vidare i karriären.

Betyg: 3 Ekoxar startar Sundberg på. Han kommer inte ha några som helst problem att spela på HA Nivå. Axel har finfin speluppfattning och kommer leverera många sköna poäng under säsongen.

Marcus Pålsson 

Kommentar: Mörrumfostrade Pålsson är egentligen alldeles för skicklig att spela ”bara” i HA. Med 382 SHL matcher, 106 NLA kamper, 55 fighter i finska högsta ligan och landskamper är han förstås överkvalificerad i dessa sammanhang. Marcus fick skäll av många förra säsongen. Det var ingen succé. Men hur var hans omgivning? Nu tror jag att Vi får se en helt annan Pålsson. En riktig klasspelare!

Betyg: Solklara 5 ekoxar om han är motiverad. ”Pålle” vill ha revansch och är taggad. Han har hunnit bli 34 år. Nu är jag säker på att omgivningen tänder honom lite extra. Unga hungriga grabbar ihop med transatlanter. Här kommer det gå undan och i detta laget finns välskolade spelare som förstår Marcus hockeyintelligens. Normalt HockeyAllsvenskans bästa spelare!

Justin Crandall

Kommentar: En 26-årig rightare från USA. Han har alltid öst in poäng i sin karriär. Säsongen 16/17 spelade han i ECHL svarade Justin för 58 poäng på 66 matcher. Senaste säsongen gjorde han 44 poäng på lika många matcher i danska högstaligan. Har också spelat 9 AHL matcher. Justin är sedan tidigare kompis med Austin Farley. Kommer ha höga krav på sig och är redo att leverera.

Betyg: 4 Ekoxar delas ut och det utan minsta tvivel. Den här poängsprutan har många strängar på sin lyra och kommer defenetivt att leverera i HA också.

Matt Carey

Kommentar: Matt är en 26-årig kanadick som har mycket hög kapacitet. Han har lirat hela 169 matcher i AHL och har även gjort 2 NHL matcher. Värvades mitt under förra säsongen av Leksand för att hjälpa dem tillbaka till SHL. Gillades skarpt av fansen, då han alltid smällde på i närkamperna och var en riktig krigare.

Betyg: Här delas 5 ekoxar ut. Är jobbig att möta och producerar också poäng. Kommer få mycket stort förtroende i KHK under säsongen.

Linus Karlsson

Kommentar: Detta är en supertalang. 18-åringen som spelade i KHK gångna säsongen svarade då för 52 poäng på 42 matcher! Blev efter säsongen vald till bästa forwad i hela J20 SuperElit. Fantastiskt! Var också uttagen i A-truppen vid 13 tillfällen. Linus fick representera Sverige i U19 landslaget och gjorde då 6 poäng på 4 matcher. Redan säsongen 16/17 spelade Linus i Boros A-lag i division 2. Trots att han då var blott 16 år gammal blev det 44 poäng på 31 matcher. Supertalang!

Betyg: 4 Ekoxar skuttar glatt omkring. Här kan det bli en femte under säsongens gång. Flera SHL Klubbar ville ha Karlssons underskrift och alla trodde han var förlorad till Växjö Lakers. Valde då att krita på för KHK. Tack för den! Linus blir inte långvarig i HA, så passa på att njut!

Niklas Johansson

Kommentar: Nicke är nu tillbaka i KHK som 32 åring. Han har ju spelat för Karlskrona i både division 1 och HA tidigare. Efter att han lämnade har det blivit fyra säsonger i Tingsryd och en i Oskarshamn. Nicke är en riktig playmaker som utvecklats flera snäpp de senaste åren.

Betyg: Johansson har längtat tillbaka till KHK och här vet Vi vad Vi får. Nicke kommer vara en ledare för de yngre killarna och pusha på varje dag. Han kan styra upp powerplay och får en viktig roll. Startar på 3 starka ekoxar som snabbt kan bli 4.

Joseph Jonsson

Kommentar: Joseph är bara 20 år gammal, men känns redan rutinerad. Har under de två senaste säsongerna spelat 87 SHL matcher för KHK. Man glömmer lätt att Joseph fortfarande är ung och under stadig utveckling. Kommer få ta mer ansvar i HA och det kommer han utvecklas mycket av. Går mot en spännande säsong!

Betyg: Jonsson kommer förstås ha stor nytta av sin hårdhet från SHL. Att han själv blir bättre och bättre gör ju inte saken sämre. Kan bli det stora utropstecknet både i laget och serien. 4 lyckliga ekoxar delas ut.

André Nordstrand

Kommentar: André är fostrad i talangfabriken uppe i Huddinge. Efter två säsonger i Linköping kom han till KHK J20 inför säsongen 16/17. Har där visat vilken stor talang han är. Senaste säsongen blev det 40 poäng på 38 matcher i J20 SuperElit. Starka papper! Är en ledartyp och bar också C:et senaste säsongen. Utvecklingskurvan pekar brant uppåt och han lär höra tala om sig.

Betyg: Det finns så mycket hockey i André att betyget inte kan bli annat än 4 dansande ekoxar. Kommer vilja förbättra sig varje dag och är inte nöjd med att spela i HA.

Kalle Miketinac

Kommentar: Kalle är en nittonåring som är bördig från Kallinge. Har under hela sin karriär setts som en stor talang. Han har också spelat för Sverige i U16, U17 och U18. Kalle kommer nu närmast från Frölunda. Tyvärr hade han lite skadebekymmer förra säsongen. Det blev 6 matcher och 4 poäng i Frölunda J20 Super Elit lag. Han lånades också ut till Oskarshamn i HA. På 10 matcher där blev det 3 poäng.

Betyg: Då Kalle hade skadebekymmer ifjol börjar han på 3 förväntansfulla ekoxar. Jag tycker själv att Miketinac är det mest spännande nyförvärvet i truppen. Jag vet hur mycket hockey det finns i den kroppen. Får han en rejäl sommarträning och sedan får vara skadefri, kan han bli årets raket. Jag blir inte det minsta förvånad om han slutar säsongen med 5 jublande ekoxar. Se upp!

Slutkommentar: Sportchef Patric Larsson har byggt ihop ett spännande  lag tillsammans med tränarna Molin, R2 och Leinonen. Då ska det också in två starka kort till. Ungdomlig entusiasm och talang har blandats med transatlanter och rutin. Tittar man på backar och forwads har Vi 12 leftare och 6 rightare. En bra mix! Lirare har blandats med grovjobbare. Detta unga laget ska inte på något vis bära något favoritskap. Ett nytt lag ska spelas samman. Men… Skulle alla pusselbitar falla på plats och alla talanger fortsätta sin utveckling, då kan detta bli en klang och jubelföreställning som slutar i ett fyrverkeri.

Spännande säsong väntar!…

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren