KHKaren fortsätter att tippa HockeyAllsvenskan

Hej på Er kära läsare och tittare!

Ni har väl inte missat att det på torsdag är stor hockeyfest på Stars and Stripes? Klockan 17:45 drar den igång med massa intressanta intervjuer. Se film i högerspalten!

Martin Jahnols ansluter till KHK och det är förstås en härlig nyhet. Nu har vi 13 forwads och är inte lika känsliga för skador och sjukdomar. Martin visade vilken duktig hockeyspelare han är under senaste säsongen. Stort välkommen Martin!

 var det dags att fortsätta tippa HA säsongen 13/14 och vi har nu kommit till plats 8 och 7. Vi kastar oss över tippningen!

Så här slutar HA säsongen 13/14:

8. BIK Karlskoga

Motivering: BIK Karlskoga brukar av experterna oftast tippas i de nedre regionerna, men man har en kuslig förmåga att ändå hamna högt upp i tabellen. Den här gången är man tippade högre upp och då tror jag man hamnar lägre ner när bokslut görs. Varför? Man har inte riktigt lika starkt lag i år och samtidigt har man hamnat i en otäck skadespiral. Massor av skador redan på försäsongen. Det kommer ta tid att ta igen denna förlorade tid och Karlskoga laget missar Play Off med liten marginal.

På målvaktssidan har man tappat duktiga Joel Gistedt till SHL och då närmare bestämt Leksand. Istället har man från Italien hämtat kanadensaren Justin Pogge. Tjugosjuåringen hade en räddningsprocent på 92,5 i spagettins förlovade hemland. Innan dess har Justin bland annat spelat 254 AHL matcher och även 7 NHL kamper. Då förstår alla att det är en fullvärdig ersättare. Som backup har man blott artonårige Emil Kruse. Han har ännu inte spelat någon seniormatch. Snacka om enorm press på Pogge.

Backsidan känns däremot rejält försvagad. Niklas Arell har försvunnit till SHL och Färjestad. Nick Plastino har också lämnat för SHL och då Örebro. Som om inte detta vore nog har Växjö i SHL värvat Eddie Larsson. Dessa tre giganter har ersatts med Alexander Deilert från Asplöven, Sean-Michel Sundqvist från Olofström och Adam Åkesson har man hämtat i Tingsryd. Utan att förringa nyförvärven behöver man inte vara hockeyprofessor för att förstå att backsidan är en svag punkt för BIK Karlskoga.

Bland forwads gjorde Marcus Nilsson 45 poäng på 51 matcher ifjol. Nu återfinns han i SHL och AIK. Ett blytungt avbräck. Ken Andre Olimb som gjorde 42 poäng på 51 matcher är en annan kännbar förlust. Tuffingen Alexander Wiklund kommer också att vara mycket saknad. Tillkommit har duktiga Johan Nilsson som har SHL rutin och han har representerat BIK Karlskoga tidigare. Är nu tillbaka efter ett äventyr i Norge. Norska landslagsspelaren Niklas Roest är ett annat nytillskott som sticker ut. BIK Karlskoga är på pappret svagare även i denna lagdel, jämfört med gångna säsongen.

Sammanfattning: BIK Karlskoga har som tidigare sagts haft en brokig försäsong med mycket skador. När värmlänningarna uppe på detta är rejält försvagade både bland backar och forwad, då får man ta en mellansäsong. KHKaren placerar därför BIK Karlskoga på plats 8.

_____________________________________________________________________

7. Karlskrona HK

Motivering: KHK hade en säsong, som hade mycket övrigt att önska som nykomlingar i HockeyAllsvenskan. De enda som får godkänt är supportrarna och sponsorerna. Klubben hade underskattat HA och detta med skador i parti och minut, gjorde att det blev som en stor parodi. Spelare lånades in i strid ström och till sportchefen Calle Hööks försvar, var det just då var det enda alternativet. Janne Karlsson fick ta över ett sjunkande skepp och med allas hjälp tömdes båten på vatten och kontraktet räddades i sista kvalseriematchen. Nu har klubben börjat om från GÅ och nu har man gjort rätt. Nya sportchefen Stefan Bengtzen har i samråd med Janne och Tobbe Karlsson byggt ett helt nytt lag.

 Målvaktssidan är rutinerade målvaktslejonet Timo Leinonen kvar. Vad Timo kan vet redan alla hockeyälskare. Nu får han sällskap av danska landslagsmålvakten Patrick Galbraith. Det kommer bli en härlig kamp mellan dessa båda målvaktsfantomer. Oavsett vem som vaktar kassen vet vi att det är ett starkt kort. Till detta ska läggas att man tagit in erkänt skickliga målvaktstränaren Anders Palm.

Backsidan bjuder på fem nya namn. Dessa är Kalle Ekelund, Simon Karlsson, Simon Fredriksson, Jonathan Pudas och Nick Angell. Kvar sedan ifjol är dåvarande lånet Calle Rosèn, Filip Mingotti och Mikael Kurki. Nick Angell som för ett par säsonger sedan var en av Elitseriens bästa backar är förstås en nyckelpjäs. Nick har redan på försäsongen visat vilken fältherre han är både på och utanför isen.

Bland forwads vimlar det av nya ansikten. Transatlantfemman med Cepis flankerad av Somma och Smotherman har redan hunnit visa upp härliga skills i träningsmatcherna. Denna femman kommer vara en mardröm för samtliga motståndare. Ska jag lyfta fram något mera nytillskott blir det spelgeniet Pär Lindholm och tuffingen Alexander Wiklund. Jag skulle kunna fortsätta att rabbla massa intressanta spelare. Istället konstaterar jag att KHK har fyra bra lines, som samtliga kan producera framåt.

Sammanfattning: Karlskrona HK har ett helt nytt lag och här blir det åka av. Laget har visat att man vänder spelet på en tioöring och man har många alternativ när man kommer farande i tvåhundra knyck. Bakåt har man två erkänt duktiga målvakter och backbesättningen kommer att ledas av general Angell. Forwad är fantasifulla och nu går man närmsta vägen mot mål. Den här gången har Stefan, Janne och Tobbe valt ingredienserna som ska finnas i grytan och då blir förstås resultatet ett helt annat. Jag tror starkt på detta laget och placerar KHK på plats 7.

KHKaren tippar HA

1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. Karlskrona HK
______________________________
8. BIK Karlskoga
9. IK Oskarshamn
10. Mora IK
11. Timrå IK
12. IF Troja/Ljungby
______________________________
13. Almtuna
14. Asplöven

Fram till Vi hörs igen:

Var rädda om Er och glöm inte:

Du vandrar aldrig ensam, för Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren