KHKaren tippar HockeyAllsvenskan!

Hej på Er kära läsare och tittare!

Jag påminner återigen att det på torsdag är stor hockeyfest på Stars and Stripes. Det är redan nästan fullsatt. Klockan 17:45 drar den igång med massa intressanta intervjuer. Se film i högerspalten!

Det är dags att fortsätta tippa HA säsongen 13/14. Vi har nu kommit till platserna 4 och 3.

Så här slutar HA säsongen 13/14:

4. Malmö Redhawks

Motivering: Malmö har satsat på att ha en mycket stark ledarstab. Där finns det massa med gamla hockeyprofiler, som samtliga har en stark vilja. Drar inte dessa åt samma håll blir det förstås turbulens, men vill man styra skutan åt samma håll, då är detta högintressant. Det finns nämligen hockeykunnande i överflöd. Malmö har ett mycket intressant lag på pappret och jag tror att skåningarna gör sin bästa säsong på länge.

På målvaktssidan är både Axel Brage och Pontus Sjögren kvar. Den sistnämnda var det uttalade förstavalet under senaste säsongen och allt talar för att det blir likadant nu. Brage är en riktigt vass backup. Han kan göra riktiga stormatcher i kassen. Malmö är bra rustat på målvaktssidan.

 backsidan har Malmö gjort sig av med Emil Carnestad och dansktrion Mads Bödker, Stefan Lassen och Philip Hersby. Dessa är ersatta med fantastiskt duktiga Anton Blomqvist. Det här lånet kommer att bli en riktig attraktion i HA. Den sena värvningen av elitseriemeriterade Björn Karlsson från Växjö smäller förstås högt. Rutinerade Teemu Kesä med massa rutin från SM-liga och AHL kommer förstås också att tillföra massor. Blott nittonårige Calle Andersson är nu tillbaka i fadershuset på allvar. Sonen till Peter Andersson kan bli hur bra som helst. Det råder inga som helst tvivel att Malmö är starkare på backsidan den här säsongen.

Bland forwads har man tappat duktiga Alexander Bergström till Karlskrona, Lukas Eriksson som aldrig riktigt lyckades i Malmö har återförenats med Oskarshamn, där det gick desto bättre. Roger Olsson är på tillväxt i KRIF. Dessa är ersatta med AHL och DEL rutinerade kanadensaren Joey Tenute. Detta är en kille med grym spelförståelse. Björn Svensson med 336 elitseriematcher på kontot är förstås också en grymt tung pjäs att möta. Kommer att bli fantastiskt viktig för Redhawks. Mora duon Tobias Ericsson och Daniel Viksten är heller inga duvungar. Båda kommer att producera massor av poäng för Malmö. Även i denna lagdelen är Malmö starkare än senaste säsongen.

Sammanfattning: Malmö har det mest intressanta laget på länge. Man har värvat klokt på alla punkter. Får skåningarna bara en ”normal” start på serien, ja då kan detta bära hur långt som helst. Jag skulle inte bli förvånad om Malmö hamnar högre upp än vad jag placerat dem. Största fienden är supportrarnas förväntningar och om man sätter negativ press på sig själva. När allt summeras tror jag att vi återfinner Malmö på plats 4.

_____________________________________________________________________

3. Rögle BK

Motivering: Rögle fick lämna Elitserien med dunder och brak. Nu är Ängelholms stolthet tillbaka i HockeyAllsvenskan. Rögle har ett grymt stöd från sina supportrar och de bemästrar verkligen att skapa en magisk stämning. Rögle hamnar alltid i toppen när man befinner sig i HA och trots många förluster kan vi räkna med att skåningarna dyker upp därframme.

 Målvaktssidan har man tappat Martin Gerber och Jonas Fransson. Att ersätta dem på HA nivå är förstås en omöjlig uppgift. Ändå har man rätt så påklätt. Brandon Maxwell är en tjugotvåårig amerikan som föregås av mycket gott rykte. Kommer han bara in i det europeiska spelet kan han bli ett mycket stort utropstecken. Kevin Lindskoug är en ung lovande keeper som har snabba reflexer och han är också mycket rörlig. Jag tror att Rögle kommer klara sig bra på målvaktssidan.

Bland backarna är det förstås stort manfall. Det är som bekant omöjligt att behålla de stora stjärnorna när man får lämna landets högsta liga. Man har helt enkelt fått leta nya klippor att luta sig mot och denna jakten har varit lyckad. Från oljans förlovade grannland har man hämtat Tim Kunes. En mycket intressant gubbe. Han räds inte att smälla på och besitter även en bedårande skridskoåkning. Andreas Lilja må ha blivit 38 år i passet, men spela hockey kan han än. Med 580 NHL matcher bakom sig, så kan alla förstå vad hans erfarenhet tillför Ängelholmslaget. Victor Berglind är däremot en ung lovande spelare. Nyförvärvet från Brynäs har trots sin ålder på tjugo år, redan lirat 71 elitseriematcher. Dessa tre nytillskott kommer alla att synas över den breda massan i HA.

Bland forwads har förstås också Rögle brandskattats sedan man fick lämna Elitserien. Namn som Aaltonen, Iggulden, Barta och Brithén är omöjliga att ersätta. Nyförvärven är ändå mycket starka. Far och son Nylander behöver förstås ingen närmare presentation. Kanadensaren Kelsey Tessier har gjort 221 AHL matcher och jag kan lova att denna lilla liraren kommer att bli en stor attraktion i HA. Är en riktig trollgubbe. Robin Sterner öser inte in poäng på elitserienivå, eller för den delen briljerar han inte heller där. Nyförvärvet från Timrå kommer dock att märkas betydligt mer i denna serien. Tjugoettårige Erik Thorell som ansluter från Färjestad har redan gjort 105 elitseriematcher. Att han nu tar steget ner i HA, tror jag kommer vara mycket nyttigt för hans vidare utveckling. Rögle ser starka ut framåt.

Sammanfattning:.Traditionens makt är stor. Rögle är alltid i toppen och hugger, när de huserar i HA. För att ha åkt ut högsta serien har man nu ett förvånansvärt starkt lagbygge. Det har förstås varit stor omsättning i spelartruppen. Jag är emellertid helt övertygad att Rögle kommer bli bättre ju längre serien går. Jag tror det slutar med plats 3.

KHKaren tippar HA

1. ?
2. ?
3. Rögle BK
______________________________
4. Malmö Redhawks
5. Södertälje SK
6. Björklöven
7. Karlskrona HK
______________________________
8. BIK Karlskoga
9. IK Oskarshamn
10. Mora IK
11. Timrå IK
12. IF Troja/Ljungby
______________________________
13. Almtuna
14. Asplöven

Fram till Vi hörs igen:

Var rädda om Er och glöm inte:

Du vandrar aldrig ensam, för Det Är Vi Som Är KHK!

/Peter KHKaren