Utvisningarna fällde KHK mot Rögle

Karlskrona HK gästade Ängelholm på lördagen. Man var på jakt efter tre nya poäng i Förkvalserien. Så blev det inte, då hemmalaget segrade med 4-2.

KHK var med på noterna från start och den befarade Rögle offensiven uteblev därför. Efter 5.30 drabbas Alexander Viklund av 2+2 minuter för hög klubba. Detta i Rögles försvarszon. Karlskrona reder ut utvisningen, men säg den lycka som varar. Med 11.56 spelat kommer 1-0 för hemmalaget. Kelsey Tessier får sikta in sig alldeles för länge och prickskjuter in ledningsmålet. Våra grabbar var på tok för passiva vid detta tillfälle. Efter ledningsmålet fick pågarna från Skåne ännu mera fart under rören, samtidigt som vi gick ner oss lite. Det var bud på fler mål. KHK reder dock ut anstormningen. Med femtiosex sekunder kvar av perioden drabbas vi av en ny utvisning, då Jesper Jensen får uppsöka syndabåset.
 Skott: 12-6.

Den andra perioden bjuder inledningsvis på chanser åt båda hållen. När uret visar 7:04 åker Jordan Smotherman ut för hög klubba. Rögle är inte sena att ta tillvara på tillfället. Bara sex sekunder senare skjuter Dennis Everberg in 2-0. Endast 1.02 efter målet drabbas Karlskrona av en ny utvisning, då Jimmy Andersson åker ut. Rögle kontrollerar därefter spelet totalt. Efter 16.34 får man också utdelning, då deras Jesper Jensen fixar 3-0. Kort senare är det Nick Angells tur att besöka utvisningsbåset. Med 19.43 spelat av andra perioden drabbas Rögle av sin första utvisning i matchen. KHK behöver bara fem sekunder på sig att reducera till 3-1. Mikael Kurki skjuter och Jesper Jensen styr snyggt in pucken. Viktigt mål precis innan vilan. Skott: 9-9.

Tredje akten ser ett helt nytt Karlskrona som glider in på isen. Man är som hungriga vargar på jakt. Redan efter 1.13 kommer också en ny reducering. Nick Angell laddar stora bössan och dundrar in 3-2 i powerplay. KHK fortsätter sedan att trumma på och en kvittering hänger i luften. Denna kommer inte. Med 8.57 avverkat åker Emil Larsson ut 2+10 minuter för checking to the head och miscounduct. Femtio sekunder senare får en hemmaspelare två minuter och Karlskrona kan då fortsätta jaga 3-3. Mitt i jagandet åker Kurki ut två minuter med 15.11 spelat. Vi fixar boxplay på utmärkt sett. Med minuten kvar av matchen plockar KHK ut Patrick i målet för att trycka in kvitteringen. Istället gör hemmalaget 4-2 i tom kasse. Kelsey Tessier gör sin andra pytts för kvällen.
Skott: 6-9

Det är bara att gratulera Rögle till tre poäng. Karlskrona har 26 utvisningsminuter och Rögle bara 6 minuter i syndabåset. Man kan tycka vad man vill om vissa domslut. Det håller ändå inte att ha så många minuter på botbänken. Dels bjuder man motståndet på powerplay och dels blir man själva tröttkörda.
Jag vill påstå att det var utvisningarna som fällde oss i denna matchen.

Bara att bryta ihop och tagga upp igen. På måndag ska vi ta revansch på Rögle.

Fram till vi hörs: Sköt om Er och…