KHK 2:a i Elitcupen – Hånberg sammanfattar dagarna

KHK slutade på en andraplats i Elitcupen som avgjordes i Uppsala. Den första matchen mot Almtuna slutade med en kassaskåpssäker 3-0 seger. Därefter väntade final mot Brynäs, där det blev uddamålsförlust med 2-3.

Jag slog en signal till Karlskronas tränare Pelle Hånberg på söndagsmorgonen. Nedan följer frågorna som jag ställde till honom.

Hejsan Pelle! Välkommen hem igen.                         Tack så mycket!

Hur sammanfattar Du de här dagarna?                           Det har på många plan varit ett läger som jag är mycket nöjd med.

Vad är dina synpunkter på matchen mot Almtuna?     Vi mötte ett förmodat topplag i Hockeyallsvenskan som ville visa musklerna inför hemmapubliken. Jag är mycket nöjd med backarnas agerande matchen igenom. Vi skapar också farligheter framåt utan att gå bort oss. Inför tredje perioden skulle vi träna på att stänga en match och det fungerade väldigt bra. 3-0 segern var lika säker som siffrorna skvallrar om. Roligt att Johannes fick hålla nollan igen.

Sedan blev det förlust med 2-3 mot Brynäs i finalen. Dina reflektioner?                                                    Brynäs var lediga på fredagen, samtidigt som vi spelade sen kvällsmatch. Finalen spelades sedan redan 15.00 på lördagen och det blev en kort återhämtning för oss. Killarna hade inte fullt med energi. Brynäs var lite bättre än oss i de två första perioderna. Inför slutakten fick grabbarna veta att de måste lyfta sig och kräma ut det sista ur kropparna. Vi gör då en bra slutakt och är bara millimeter från en kvittering.

Hur sammanfattar Du träningslägret och matcherna?                                                                         Vi har fått många svar. Det börjar nu synas klara riktlinjer i spelet. Vi vet hur vi vill spela och har nu kommit en bra bit på väg. Fortfarande har vi saker att slipa på, men än är det inte seriestart. Vi kommer vara redo när SHL startar.

Tack så mycket för pratstunden.                              Tack själv!

Det är Vi som är KHK!

/ Peter KHKaren