Finland besegrade Sverige, Upptaktsträff och KHK tränar på…

Folkkära Tre Kronor spelade ikväll sin första träningsmatch inför World Cup. I Lejonens egen kula mötte man Finland.

Matchen började trevande från bägge lagen och det märktes att man behövde få en match i kroppen. Finland tog ledningen i matchen, innan Loui Eriksson kvitterade till 1-1. Sverige såg ut att gå mot segern när Carl Söderberg satte 1-2 med hjälp av en hårt jobbande Gabriel Landskog. De finska Lejonen reste sig och kvitterade till 2-2. Tre Kronor fick sedan ett jätteläge i matchens slutskede att avgöra tillställningen, då man fick ett powerplay. Det var nära, men pucken hittade inte in. Den efterföljande förlängningen totaldominerades av Sverige. När utdelningen inte kom, ja då fick Finland en kontring som man snyggt utnyttjade. Skarprättare var Olli Määtä. Sveriges mål vaktades först av Markström och sedan Enroth.

Redan på lördag kan Tre Kronor få revansch. Då möter man Finland hemma i Scandinavium. Då får vi se Henke Lundqvist i kassen. Räkna med en betydligt bättre match då.

KHK fortsätter att träna på och nöta detaljer. Man har nu två träningsmatcher kvar, den första redan på tisdag. Räkna med att man vill ha positiva besked i båda dessa kamper.

Idag var det upptaktsträff för SHL. Mest ett spel för galleriet. Vill ni se den, ja då är det bara att gå in på www.khk.se

Det är Vi som är KHK!

/ Peter KHKaren