Vilken lördag och vilka gäster – Läs mer om dem och kvällen här!

Undertecknad är mycket glad, stolt och ödmjuk över att jag ska hålla i öppningen av nya hamburgerian Puckat.

Peo på Wip bad Mig hålla i evenemanget och ordna fram gäster till lördagens premiär. Gästerna får det att vattnas i munnen på alla hockeyälskare. Fyra gamla hjältar med stort H. De ”4” var ytterst nära att spela upp Karlskrona IK i högsta serien i slutet av 70-talet. Hade man bara inte underskattat Mora i en tredje och avgörande match, efter att ha kört över dalkarlarna med 6-0 i bataljen före så…

Vilka är då gästerna?

Sverker Torstensson som var en backgigant och Sveriges riksbuse nummer 1. En händelse man minns är när Karlskrona mötte HV71. Åskådare häcklade laget och Sverker tröttnade på alla inkastade föremål i båset. Han hoppade då över och började veva med klubban mot publiken… När Sverker spände ögonen i en motståndare visste de att det INTE var någon idé att försöka något. Sverker var dessutom spelskicklig. Nu kommer han hit från Skåne.

Harri Rindell som värvades från Helsingfors till Karlskrona. När Harri var på isen visste man att det kunde bli mål när som helst. På 49 matcher i den orangea dressen gjorde han 38 poäng.  Nu kommer han hit från Finland.

Göran Svan som hade ”världens längsta klubba”. Jag vet inte hur många frilägen som Göran avvärjde i sista sekund genom att slänga sig, sträcka ut sin lekamen och med klubbladet peta undan pucken. En underbar back som värvades från Surahammar och gjorde nio säsonger i Karlskrona IK.

Nisse Jonsson som är en levande legend i staun. Jag minns när jag första gången såg Nisse i Karlskrona dressen. Han hade nog Sveriges största tandskydd och gav allt i alla situationer. När vi ledde med fem puckar i en träningsmatch slängde sig den lilla norrlänningen och täckte slagskott. När motståndarna sjöng ”Nisse är för liten”. Då svarade han med att stänka in trissan. Det blev 11 säsonger i KIK för den lilla backen med det stora hjärtat. Efter att Nisse träffats av Amors pilar blev han kvar i staun.

Förutom dessa fyra giganter på scen kommer många andra gamla hjältar finnas på plats. Dessa presenteras under kvällen. Håkan Loob ringer Vi upp på telefon.

Vem vill inte vara på plats och träffa dessa gamla hjältar och ställa sin egen fråga till dem?

Vem sa att staun inte har tradition?…

Samma kväll kommer förstås KHK att smiska Mora.

Vi ses i Arenan på invigningen av Puckat!

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren