Nu börjar allvaret och historien om lilla Pelle…

Tre bortamatcher slutade med lika många förluster för Karlskrona HK. Ska dessa summeras blir det att man gör en väldigt bra första fight mot Färjestad. Där hade man ingen medstuds och mindre bra domare mot sig. I returen presterade killarna inte godkänt och det är de väl medvetna om. Senast mot Skellefteå gör man en fullt godkänd prestation, men med självförtroendet som finns i laget nu räcker man inte till mot det motståndet.

Sanningen är att ingen kan på förhand ha kalkylerat med några segrar mot Färjestad x2 och Skellefteå på bortaplan. (Stora hyllningar till Black Bugs som sannerligen vann sina kamper i Karlstad på knock out.)

Det är nu allvaret börjar för KHK. Det är nu man har möten mot Örebro, Rögle och Mora. Dessa bataljerna kommer avgöra om det blir negativt kval eller inte.

En spelare med självförtroende ser bara luckorna bakom målvakten. En spelare med dåligt självförtroende ser bara målvakten. En grupp med självförtroende ser inga hinder. En grupp med stukat självförtroende ser massa hinder på vägen.

Här har Vi supportrar en viktig uppgift. Genom att lyfta fram det positiva och visa att Vi tror på laget kan Vi tillsammans hjälpa dem att återfå självförtroendet. När det är återfunnet kan man välta alla lag. Det har de visat innan! Så plocka undan sågarna NU!

Jag tänkte berätta en liten historia för Er.

Lille Pelle hade det tufft i skolan och särskilt i svenska. Alfabetet var rena hieroglyferna för Pelle.

Varje gång han kom till i-j blev det fel. Han kastade om dessa så det blev j-i och därefter låste sig allt. Läraren pustade och skakade på huvudet. Hans klasskamrater sa elaka saker som ”Hur trög får man vara”, andra skrattade och några lyssnade inte ens längre på vad han sa.

Pelle var en målinriktad liten kille som knöt näven i byxan och bestämde sig för att han skulle bara klara det. Han tränade och tränade.

En dag i skolan så skulle Pelle rabbla alfabetet igen. Allt gick som ett flytande vatten ända fram till y-z. Då blev det z-y. Läraren sa: ”Du kan verkligen inte fixa det”! Åhörarna som var klasskamraterna skrattade och man hörde saker som ”Vilken sopa” och ”Vilken nolla”. I Pelles huvud blev det mental härdsmälta och han gjorde inte ett rätt resten av dagen.

Hur många tror att Pelle fixade alfabetet nästa gång? Hur många tror att han gav upp eller fick blockad då också?

Hur många tror att han grejat det om de runt Pelle, berömt honom för att det var så nära, så nästa gång…

Går det att översätta till vuxna, idrott och KHK i synnerhet?

Svaret är förstås självklart JA!

Nu fyller Vi arenan på lördag och ger vår positiva energi till grabbarna!

Det är Vi som är KHK!

/Peter KHKaren